La Fira de la Llavor

Parades de la I Fira de la Llavor 2013

Parades de la I Fira de la Llavor 2013

La Fira de la llavor tradicional és una iniciativa que va néixer el 2013, amb l’objectiu de contribuir a la recuperació, difusió i revalorització de les llavors locals, o tradicionals, així com afavorir el contacte entre productors i consumidors, a més de fomentar la cooperació entre pagesos i artesans que produeixen aliments ecològics i de proximitat.

L’ajuntament de Roda de Ter va posar en marxa els Horts Socials de la Muntanyeta la primavera de 2012 i un any després, conjuntament amb les escoles Verge del Sòl del Pont i Emili Teixidor, van iniciar la recuperació de la Muntanyeta amb una plantada d’arbres i arbustos propis de l’indret. A aquestes dues iniciatives s’hi va sumar, el dia 7 d’abril de 2013, la primera edició de la Fira de la Llavor, que va congregar als peus de la Muntanyeta, a més d’una vintena de parades de productes relacionats amb la llavor i centenars de visitants.

L’organització de la Fira de la Llavor, es configura conjuntament entre l’ajuntament de Roda de Ter i un grup de voluntaris que formen part de la comissió organitzadora. A banda, els hortalans dels Horts Socials de la Muntanyeta l’any 2013 van ser els encarregats de gestionar el bar/restaurant de la Fira fins l’edició del 2016.

Enguany, la VII Fira de la Llavor se celebrarà el dia 7 d’abril ( la xerrada inaugural serà el dissabte 6) i es preveu comptar amb els mateixos espais però amb més parades i més afluència de visitants. Aquest bloc anirà informat de totes les activitats programades a la fira i permet a tothom qui ho desitgi inscriure’s com a paradista.

A banda, qui desitgi participar de l’organització de la fira en qualsevol dels seus àmbits, pot posar-se en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic: nalberch@rodadeter.cat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s