7 de MAIG: XI FIRA DE LA LLAVOR

La fira, organitzada per l’Ajuntament de Roda de Ter, se celebrarà els pròxims dies 6 i 7 de maig. En aquesta ocasió se centra en com fer front al canvi climàtic des de la perspectiva de la sobirania alimentària.

Per segon any consecutiu, des de la Fira de la Llavor, es fa èmfasi en la problemàtica del canvi climàtic i la seva repercussió en les persones. “Estem sempre molt pendents de l’actualitat relacionada amb  l’àmbit que ens ocupa,  per tal de poder abordar aquells temes que ens preocupen, de la mà de les persones expertes i referents,  i aportar solucions i alternatives possibles”, tal com explicar la regidora de Promoció Econòmica, Núria Arrebola. “Pensem que el nostre projecte ha de tocar sempre “de peus a terra” i contemplar i incloure visions més holístiques sobre les diverses problemàtiques”, afegeix la regidora.

La fira començarà amb activitats prèvies, com un taller de melmelades de fruites i verdures de temporada que es farà el dissabte. La fira oferirà xerrades, taula rodona i tallers pràctics amb experts en la matèria, i destaca la presència de Gustavo Duch, reconegut activista social i ecologista, que dissabte impartirà la xerrada inaugural sobre la sobirania alimentària per fer front a la crisi alimentària i climàtica, al Museu de l’Esquerda. Cal destacar i agrair la col·laboració de la Residència Can Planoles que ha elaborat boles de llavors de plantes aromàtiques per regalar a les persones assistents a la conferència inaugural.

A més de destacar la importància del canvi climàtic i la sobirania alimentària, aquesta edició de la Fira de la Llavor també vol abordar com fer front als reptes del món rural des de la perspectiva femenina i compartir experiències i coneixements en temes relacionats amb l’agricultura sostenible. Amb l’objectiu de donar visibilitat a l’empoderament femení, Arrebola explica que: “Hem organitzat una taula rodona per compartir experiències de dones en el món rural, quins reptes han tingut, com s’organitzen i com han aconseguit fer front a aquelles dificultats que se’ls hi van presentant”.

El diumenge començarà amb una passejada d’herbes remeieres, i continuarà amb un ampli ventall d’activitats adaptades a tots els públics, com tallers de patés vegetals, cistelleria, cuina silvestre de primavera, fertilitat de l’hort i construcció d’hotels d’insectes i vermicompostadors domèstics. A més, els visitants podran gaudir de les parades de llavors, planters i productes de la terra, l’Espai Llavor per als nens, contacontes, performances i foodtrucks. La Fira de la Llavor torna a recuperar el concurs de conserves dolces i salades. Podeu consultar les bases a les fotografies adjuntes.

No deixeu passar l’oportunitat de participar en aquesta fira, un projecte compromès amb la sostenibilitat i el canvi climàtic i que cerca fomentar la relació harmònica entre les persones i la natura.

El disseny del cartell és una creació de la il·lustradora Ana B. Reina

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s