La VII Fira de la Llavor de Roda de Ter es farà a la Carpa Municipal a causa de les previsions de pluja

2019-FIRA-DE-LA-LLAVOR-CARTELL-PROGRAMACIÓ

Tot a punt per a una nova edició de la Fira de la Llavor de Roda de Ter. Després de mesos de treball, des de la Comissió organitzadora, juntament amb l’Ajuntament de Roda de Ter, han presentat la programació d’aquesta 7a edició en roda de premsa, el dimarts 2 d’abril. La VII edició de la Fira de la Llavor té lloc el 6 i 7 d’abril amb una novetat important. I és que enguany, degut a les previsions climatològiques que pronostiquen pluja, l’organització ha decidit traslladar la VII Fira de la Llavor a la Carpa Municipal. El canvi d’ubicació, inclou tots els actes de dissabte -la Jornada tècnica i tastet amb en Jordi Corominas- i la fira del diumenge, amb totes les activitats previstes.

Des de la comissió organitzadora animem a tothom a visitar la Fira, perquè malgrat que no podrem gaudir de l’entorn natural de la Muntanyeta, mantindrem tot l’esperit de la mateixa amb els tallers, les parades, els concursos, les xerrades, el bar amb de productes ecològics….

La Fira es farà el diumenge, però com cada any, el tret de sortida serà el dia abans, a la tarda amb la Jornada tècnica “Observació i identificació d’insectes beneficiosos en horta” que ha organitzat el Banc de Llavors, a la Carpa, més tard es farà el taller “Llavors centenàries de l’Esquerda. Com s’identifiquen les llavors arqueològiques?” al Museu de l’Esquerda, i acabarem el dissabte amb un tastet a càrrec de Jordi Corominas, del restaurant l’Horta de Tavertet, també a la Carpa.

El diumenge hi haurà el mercat de productes artesans, ecològics i relacionats amb la llavor, així com tallers, xerrades, espectacles infantils i el concurs de conserves. Entre els tallers, per exemple, es podran fer entrepans vius, un taller d’Ormus o el concurs de cromatografies. Els més petits podran aprendre que menjar fruita pot ser divertit o a fer instruments musicals amb materials naturals entre altres. Pel que fa a les xerrades del diumenge, portarà per títol “De què ens parlen les herbes de l’hort? Introducció a les plantes bioindicadores”, a les miniponències podrem conèixer els col·lectius Xarxa Catalana de Graners i L’associació Flora Catalana i Milfulles. Pel que fa al mercat de productes artesans, comptarem amb 25 parades.
Aquest any, tornem a col·laborar la Diana Kerbelis, el Banc de Llavors; la Fundació L’Esquerda; la Biblioteca Bac de Roda; el Casalot que organitzarà una activitat infantil o els nens i nenes de les escoles que vendran els productes de les cooperatives que han organitzat, aquesta activitat s’emmarca dins Cultura Emprenedora a l’Escola del Consell Comarcal d’Osona, les Escoles de Roda de Ter i l’Ajuntament.
També hi trobareu la X Fira de la Xarxa Catalana de Graners, que cada any es fa a un municipi i fira diferent i enguany es farà a Roda aprofitant la VII Fira de la Llavor, ja que el Banc de Llavors forma part de la Xarxa Catalana de Graners.

La Fira de la llavor tradicional és una iniciativa que va néixer el 2013, amb l’objectiu de contribuir a la recuperació, difusió i revalorització de les llavors locals, o tradicionals, així com afavorir el contacte entre productors i consumidors, a més de fomentar la cooperació entre pagesos i artesans que produeixen aliments ecològics i de proximitat.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s