Presentació de la programació de la VI Fira de la Llavor

dfe38e6b-1b30-49c2-8cd5-7c18ce86083bfotordp

Després de mesos de treball, des de la Comissió organitzadora, juntament amb l’Ajuntament de Roda de Ter, s’ha presentat la programació d’aquesta 6a edició en una roda de premsa aquest dimarts al local del Banc de Llavors, al peu de La Muntanyeta.

La Fira es farà el diumenge, però com cada any, el tret de sortida serà el dia abans, a la tarda, que es farà la xerrada inaugural que enguany serà un col·loqui sobre agricultura sostenible. Durant la xerrada inaugura, podrem conèixer diferents pràctiques  enfocades a la producció agrícola que preveu no solament l’explotació immediata, sinó la capacitat de producció any rere any i generació rere generació, sense esgotar els nutrients de la terra.

El diumenge hi haurà el mercat de productes artesans, ecològics i relacionats amb la llavor, així com tallers, xerrades, espectacles infantils i el concurs de conserves.  Entre els tallers enguany es podrà aprendre a analitzar la terra, fer preparats vegetals pel nostre hort o aprendre a recol·lectar i a conservar les llavors que també tindran les respectives xerrades on explicaran la part més teòrica. Els més petits podran aprendre a fer begudes saludable, construir menjadores pels ocells entre altres. Pel què fa a les xerrades, entre altres, n’hi hauran sobre la poda natural, les mini-ponències on podrem conèixer els col·lectius Mengem Osona i SA(BIS) Ateneu de Manlleu. Pel què fa al mercat de productes artesans, comptarem amb 25 parades.

Aquest any, després que l’any passat per motius de salut no ho pogués fer, tornem a tenir la participació d’en Santi Jàvega, que farà la tradicional passejada per conèixer les herbes remeieres. Per motius d’última hora, no hi serà present la Wikifira.

A banda, tornen a col·laborar Intringulis Companyia; la Diana Kerbelis, el Banc de Llavors; la Fundació L’Esquerda o la Biblioteca Bac de Roda que aquest any amplia la seva col·laboració amb uns tallers per nens que faran uns dies després de la fira.

Pel què fa la III edició concurs de conserves, s’ha incorporat una novetat en el concurs i és que es donaran dos premis: un per a la millor conserva “dolça” i un altre per a la millor conserva “salada”. I els guanyadors s’emportaran un dinar per a dues persones al Restaurant Sambucus. El jurat està format per Albert Solà (Cuiner del Restaurant Sambucus) i Emi Codinachs i Parés (Cuinera de Riudeperes- Sant Tomàs i col·laboradora del Banc de Llavors).

La Fira de la Llavor coincideix amb la manifestació que està prevista pel diumenge 15 d’abril, al matí. Des de la Comissió organitzadora s’ha explicat que s’ha mantingut igualment la realització de la fira, tal i com estava previst, perquè amb tan poc temps ha estat impossible canviar-la de data. Des de la Comissió, s’assegura que “a la Fira de la Llavor també hi trobem aquest espai de protesta, de lluita i de canvi”. I animen les persones que al matí assisteixin a la manifestació que passin per la fira a la tarda.

US HI ESPEREM!

cartell

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s