Per tercer any consecutiu, la VI Fira de la Llavor també dedica un espai a la cuina. Som moltes les persones que a casa fem conserves per a poder menjar de l’hort durant tot l’any. I a cada casa hi ha receptes diverses per a diferents conserves.
Us convidem a que porteu un pot de vidre amb la conserva que vulgueu el dia de la Fira. Des de les 10h del matí les conserves es recolliran al punt d’informació i s’etiquetaran degudament. A les 17:30 de la tarda, el jurat tastarà totes les conserves. Un cop acabat el concurs, tothom podrà tastar les conserves que s’han presentat al concurs.
Les bases del concurs són les següents:
- Es pot participar al concurs només amb conserves d’hortalisses, fruita i bolets.
- Les conserves poden ser: melmelades, confitures, almívars, en vinagre, amb oli, naturals al bany maria,…
- Hi ha dues categoria a les quals presentar-se i que s’haurà especificar a l’hora d’entregar la conserva:
- Conserves “salades”
- Conserves “dolces”
- Cada categoria serà premiada amb un “Menú desgustació” per dues persones al Restaurant Sambucus
- Només poden participar cuiners NO professionals.
- Es recolliran les conserves en un pot de vidre el dia de la Fira, 15 d’abril, de les 10h a les 16:45h al punt d’informació.
- L’organització etiquetarà cada conserva amb el nom del cuiner, la data de la conserva i el contingut.
- Es descartaran les conserves que no estiguin ben conservades
El jurat de l’edició d”enguany serà: Albert Solà (cuiner del restaurant Sambucus) i Emi Codinachs i Parés (Cuinera de Riudeperes – Sant Tomàs)