La col·laboració de la Biblioteca de Roda amb la Fira de la Llavor

El Centre d’Interès de la Fira de la Llavor de la Biblioteca, a punt!

collage

Com cada any des de la Biblioteca volem fer costat a la Fira de Llavor. Amb aquesta nova edició, tal i com ja us vam avançar en el nostre butlletí, volem consolidar el nostre compromís amb la Fira de manera permanent amb la creació del Centre d’Interès de la Fira de la Llavor. I què vol dir això?. Un centre d’interès té com a objectiu principal agrupar diversos documents, que per classificació temàtica estarien separats als prestatges, en un espai físic comú sota el paraigua d’un gran tema, en el nostre cas, la Fira de la Llavor. Aquests racons temàtics es promouen per donar resposta a la necessitat d’ajudar i facilitar a l’usuari la seva recerca d’informació. Per altra banda, també contribueixen a donar visibilitat a documents que restarien dispersos en diferents punts de la Biblioteca. Per poder-los distingir amb claredat, tenen un pictograma identificatiu a la part superior del llom.

IMG_20170328_130749

Seguint aquesta premissa, hem aplegat a les lleixes tots els documents de les matèries que es deriven i relacionen amb la Fira: llavors, agricultura biològica, horticultura, plantes aromàtiques i medicinals, aliments naturals, conserves, cuina amb hortalisses, llegums i plantes, …. Aquest fons s’anirà ampliant amb noves publicacions i matèries que vagi tractant la Fira. Així, com a gran novetat d’enguany, la Biblioteca ha adquirit un seguit de documents relacionats amb la sobirania alimentària i l’Slow Food, un dels temes que es parlarà en aquesta edició. Aquestes en són algunes mostres:

– DUCH, Gustavo. No vamos a tragar : la soberanía alimentaria : una alternativa frente a la agroindustria. Barcelona : Libros del Lince, 2014.

– GASCÓN, Jordi ; MONTAGUT, Xavier. Alimentos desperdiciados : un análisis del derroche alimentario desde la soberanía alimentaria. Barcelona : Icaria, 2014.

– GASCÓN, Jordi ; MONTAGUT, Xavier. Banco de alimentos : ¿combatir el hambre con las sobras?. Barcelona : Icaria, 2015.

– LLARGUÉS, Josefina. Slow fast food : alimentar el cuerpo y las emociones. Barcelona : Comanegra, 2016.

– MANCUSO, Stefano ; PETRINI, Carlo. Biodiversos. Barcelona : Galaxía Gutenberg, 2016.

– ORTIZ PÉREZ, Samuel. Un espacio cooperativo : soberanía alimentaria y solidaridad internacionalista campesina. Barcelona : Icaria, 2015.

collageportades

També ja podeu venir a visitar les nostres tradicionals exposicions de llibres sobre la Fira en els diferents espais de la Biblioteca. Molt bona Fira!

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s