Proximitat, sostenibilitat i recuperació de llavors: arriba la III Fira de la Llavor Tradicional de Roda de Ter

foto_rd

L’Ajuntament de Roda de Ter organitza la III Fira de la Llavor Tradicional, que se celebra el dissabte 11 d’abril i diumenge 12 d’abril. Enguany es consolida el format de l’any passat de dos dies de fira, en el qual el primer dia hi ha activitats i la taula rodona inaugural i l’endemà la fira. Aquesta iniciativa es va portar a terme per primera vegada fa dos anys amb l’objectiu de contribuir a la recuperació, difusió i revalorització de les llavors locals o tradicionals, un patrimoni que forma part de la nostra identitat local. Més enllà, també és un projecte que vol contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic de la població de Roda de Ter.

Dimarts d’aquesta setmana es va fer la roda de premsa de presentació d’aquesta tercera edició. El regidor de Medi Ambient, Xavier Montané, va explicar que un any més s’ha tingut molta cura a l’hora d’escollir les parades de la fira: “han de tenir una relació directa amb la filosofia de la fira”, de moment n’hi ha una vintena d’inscrites. També va recordar que amb aquesta fira es vol donar importància a la recuperació de les llavors i que enguany ja es compta amb el Banc de Llavors, un repte des de la primera edició de la fira i que ha entrat en funcionament fa poques setmanes. Segons Montané: “Recuperar una llavor sembla insignificant, però és una labor transcendental”. Aquesta és la tercera edició d’una fira que ha nascut dins aquesta legislatura i que el regidor de Medi Ambient considera que “ha de perdurar en el temps” siguin quin siguin els resultats de les properes eleccions municipals previstes el 24 de maig.

A la roda de premsa de presentació de la fira també hi va assistir Toni Juclà, de la cooperativa Tots Sants, per explicar la seva experiència com a paradista a la fira, ja que hi ha participat cada edició: “Hem participat a la Fira de la Llavor cada any com a paradistes perquè aquesta fira està lligada al producte local. N’estem molt contents. Cada any que hem participat a la Fira hem incrementat els nostres clients”. Ramon Forcada, membre de la comissió organitzadora de la fira, va comentar la taula rodona que hi ha organitzada pel dissabte i les xerrades del diumenge i va assegurar que: “Volem donar veu als pagesos, per la seva feina tan important i les seves grans dificultats. Tots els ponents de la taula rodona estan vinculats a la comarca, volem que ens expliquin la seva experiència personal, cada un des del seu àmbit”.

La Fira de la Llavor Tradicional compta amb un seguit d’activitats que van des de tallers, activitats infantils, el sopar del dissabte, la gran cagada… que podeu consultar el programa d’activitats

Programació Fira Llavor 15

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s