Es presenta el primer Banc de Llavors de la comarca

foto2banc

Aquest divendres es va presentar el Banc de Llavors de Roda de Ter, el primer de la comarca d’Osona. Una vintena de persones es van acostar al pou d’aigua de La Muntanyeta, espai que s’ha adequat per tal de poder-hi acollir les llavors i els materials del banc.

Els voluntaris del banc van explicar com s’ha aconseguit la creació del Banc de Llavors i quin és el seu funcionament. Tot va començar amb la preparació de la I Fira de la Llavor Tradicional de Roda de Ter, quan ja es parlava de la importància de la recuperació i el cultiu de les llavors locals. En aquell moment ja es va impulsar un espai d’intercanvi de llavors dins el marc de la fira, acció que va consolidar-se en la segona edició i que va portar a organitzar una conferència d’Esporus.

foto5 banc

Esporus han estat els guies en tot aquest procés d’embrionatge, han assessorat en la seva gestació i en el bon funcionament. Avui el Banc de Llavors és una realitat que té per objectiu donar-se a conèixer més àmpliament en el marc de la tercera edició de la Fira de la Llavor, els dies 11 i 12 d’abril. Les llavors del banc es classifiquen amb diversos paràmetres (lloc, tipus, cultiu, etc) i la riquesa rau en intercanviar-les i plantar-les per renovar-les i millorar-les.

L’Ajuntament de Roda de Ter ha estat impulsant el projecte des del seu inici i va apostar per adequar l’antic pou d’aigua de La Muntanyeta per a convertir-lo en la seu del banc. Un espai molt a prop dels Horts Socials i situat als peus de La Muntanyeta, indret que s’ha anat recuperant des de fa uns anys.

foto6 banc

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s