La llavor també germina a la Biblioteca Bac de Roda

biblio1biblio4biblio3biblio5bibli2

Novament la Biblioteca vol fer costat a la Fira de Llavor del poble, que enguany tindrà lloc els dies 11 i 12 d’abril i comptarà ja amb la tercera edició.

Des de la setmana del 16 de març fins a la del 13 d’abril, podreu trobar a la biblioteca una selecció de llibres relacionats amb tots els àmbits que abraça la fira. A més a més dels recursos que recollia la guia de lectura que es va elaborar l’any passat (http://www.rodadeter.cat/perfil/rodater/recursos/recursos/guia_per_web.pdf) durant aquest any també hem incorporat al nostre fons les següents novetats:

Parades en CrestallEl Huerto ecológico fácil para familias, escuelas, espacios públicos, fincas agrícolas : Parades en Crestall.

El mètode «Parades en Crestall» és un mètode de cultiu ecològic que l’autor, Gaspar Caballero de Segovia, va començar a idear a la seva finca de Mallorca fa més de vint anys. El seu objectiu és aconseguir cultivar hortalisses d’una manera molt fàcil: «sorprèn com n’és de senzill, agradable i eficaç, obtenir hortalisses ecològiques, en un mínim espai de terra, amb un mínim consum d’aigua i un mínim treball de sembra i manteniment». Es basa en cinc principis fonamentals: no trepitjar la terra que es cultivarà, humitat constant, un cicle de rotació de quatre anys, compost i la sembra. Text en castellà i anglès.

Plantas compañeras en el huerto ecológico : guía de

cultivos asociados.

Aquesta pràctica guia ordena gairebé 300 plantes, de la A a la Z, per tal de conèixer les associacions que hem de tenir en compte a l’hort a l’hora de complementar i protegir les plantes i millorar la salut de la terra.

Pagesos de ciutat

Pagesos de ciutat : manual il·lustrat per fer hort en testos, jardineres i taules.

Sigui en una ciutat o en un pis, aquest manual ens ensenya com crear el nostre hort ecològic en torratxes. Adreçat a nous horticultors sense experiència, explica amb un llenguatge planer pas a pas; des de la ubicació, materials necessaris, com cultivar diferents plantes, fins a la reproducció i les llavors. És el primer número de la col·lecció Naturalment de Viena Edicions.

La flora medicinal d'Osona

La flora medicinal d’Osona i els seus usos etnobotànics.

Escrit per Santi Jàvega i Burgos, l’herbolari de Sau, aquest llibre és un extens recull de les herbes remeieres de la comarca amb una completa fitxa per cada una d’elles : nom científic i en altres idiomes, família, descripció, localització, preparació i part utilitzada, recol·lecció, principis actius, cultiu i reproducció, aplicacions terapèutiques i altres usos. Presentat a la darrera edició de la Fira de la Muntanya i el Llibre del Collsacabra, ha estat editat gràcies al micromecenatge entre els quals s’hi troben alguns rodencs i rodenques i també l’Ajuntament de Roda de Ter.

No hi ha mala herba

No hi ha mala herba : ecologia i cultura al voltant de les plantes silvestres comestibles d’entorns urbans i periurbans.

Aquest llibre pretén desemmascarar les «males herbes», aquelles que no ha plantat ningú i creixen sense permís, i descobrir el seu gran potencial culinari i interès botànic: on trobar-les, què fer amb elles, els seus usos populars i les tradicions ancestrals.

Altres novetats:

– ESTÉVEZ CASABOSCH, Marc. Deliciosa natura. Valls : Cossetània, 2013. 58.19 Est.

– FONT I RODON, Jordi. Hort fàcil : amb nens. Barcelona : Larousse, cop. 2014. I63.51 Fon.

– LIÉGEOIS, Véronique. Los 100 alimentos que curan de la a a la Z : la alimentación és la mejor medicina. Barcelona : Salsa Books, 2014. 613.2 Lie.

– ROMANILLOS, Pere ; VIADER, Cristina. Terra de tomàquets : varietats catalanes, trucs de conreu i de preparació, i les millors receptes per assaborir-los. Barcelona : RBA La Magrana, 2014.641 Rom.

– SERRA DE MANRESA, Valentí. Hortalisses i flors remeieres : les herbes santes dels caputxins. Barcelona : Mediterrània, 2014. 63.51 Ser.

– VALLÈS CASANOVA, Josep Maria. Compostar a casa : manual per fabricar adob amb residus de la llar. Barcelona : Ediciones del Serbal, 2014. 63.18 Val.

VIDAL, Albert. Elogi de l’hort urbà. Vilafranca del Penedès : Andana, cop. 2103. 63.51 Vid.

Deliciosa naturaLos 100 alimentos que curanHortalisses i flors remeieresElogi de l'hort urbà

Hort fàcilTerra de tomàquetsCompostar a casa

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s