Article de la Biblioteca Bac de Roda sobre l’exposició de llibres que han preparat per la Fira.
Els propers dies 5 i 6 d’abril se celebrarà a Roda de Ter la segona Fira de la Llavor. Després de l’èxit de l’any anterior, la biblioteca Bac vol participar a l’edició d’aquest 2014 per tal d’ampliar i complementar el centres d’interès tractats a l’esdeveniment.
Així, des de finals de març a la biblioteca Bac de Roda trobareu exposats llibres i altres materials que es relacionen amb l’horticultura i l’agricultura ecològica.
Igualment, des de la biblioteca s’ha elaborat una guia de lectura que pretén recollir i referenciar tots aquests materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, aliments transgènics, cosmètica, cuina, horticultura, llavors i plantes medicinals. La guia també incorpora algunes adreces web d’interès.
Per tal de poder oferir un bon servei informatiu amb recursos actualitzats i especialitzats amb el temes que es tracten a la Fira de la llavor, la biblioteca ha revisat els llibres de la secció d’horticultura i agricultura i ha incorporat nous exemplars d’aquesta secció.
Entre les últimes novetats arribades es destaquen:
Biodinámica : guía práctica para agricultores y aficionados
Un manual de referència per conèixer i practicar un mètode d’agricultura ecològica com és la biodinàmica.
També trobareu el llibre Una dolça revolució de Josep Pàmies, el qual farà una xerrada el diumenge 6 d’abril a l’espai Aprèn de la Fira.
Tal com cita l’associació Stevia editora d’aquesta publicació de Pàmies: “A les pàgines d’aquest llibre, el lector hi trobarà les vivències i reflexions d’un pagès compromès amb temes com l’agricultura ecològica, la lluita contra els transgènics, les plantes medicinals i altres formes de sanació que actualment es consideren alternatives”.
Són novetats també a la biblioteca dos llibres que tracten més específicament en el tema de les llavors i la forma per obtenir-les i preservar-les:
El placer de obtener tus semillas i Manual de producció ecològica
de llavors i planter d’hortícoles de Neus Vinyals i Xènia Torras, responsable d’Esporus, Centre de Conservació de la Biodiversitat Cultivada. La mateixa Xènia Torras va explicar, el passat dia 24 de gener a la sala polivalent de la biblioteca, el procés per crear i gestionar un banc de llavors a Roda de Ter.
Per acabar de conèixer la selecció de documents que proposem consulteu la guia que us adjuntem al final d’aquest article o passeu a per la biblioteca a veure l’exposició.