LA FIRA DE LA LLAVOR A LA BIBLIOTECA BAC DE RODA

guia_bib

Article de la Biblioteca Bac de Roda sobre l’exposició de llibres que han preparat per la Fira.

Els propers dies 5 i 6 d’abril se celebrarà a Roda de Ter la segona Fira de la Llavor. Després de l’èxit de l’any anterior, la biblioteca Bac vol participar a l’edició d’aquest 2014 per tal d’ampliar i complementar el centres d’interès tractats a l’esdeveniment.

Així, des de finals de març a la biblioteca Bac de Roda trobareu exposats llibres i altres materials que es relacionen amb l’horticultura i l’agricultura ecològica.

Igualment, des de la biblioteca s’ha elaborat una guia de lectura que pretén recollir i referenciar tots aquests materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, aliments transgènics, cosmètica, cuina, horticultura, llavors i plantes medicinals. La guia també incorpora algunes adreces web d’interès.

 Per tal de poder oferir un bon servei informatiu amb recursos actualitzats i especialitzats amb el temes que es tracten a la Fira de la llavor, la biblioteca ha revisat els llibres de la secció d’horticultura i agricultura i ha incorporat nous exemplars d’aquesta secció.

 Entre les últimes novetats arribades es destaquen:

 biodinamicaBiodinámica : guía práctica para agricultores y aficionados

Un manual de referència per conèixer i practicar un mètode d’agricultura ecològica com és la biodinàmica.

dolça_rev

També trobareu el llibre Una dolça revolució de Josep Pàmies, el qual farà una xerrada el diumenge 6 d’abril a l’espai Aprèn de la Fira.

Tal com cita l’associació Stevia editora d’aquesta publicació de Pàmies: “A les pàgines d’aquest llibre, el lector hi trobarà les vivències i reflexions d’un pagès compromès amb temes com l’agricultura ecològica, la lluita contra els transgènics, les plantes medicinals i altres formes de sanació que actualment es consideren alternatives”.

Són novetats també a la biblioteca dos llibres que tracten més específicament en el tema de les llavors i la forma per obtenir-les i preservar-les:

manual_prodEl placer de obtener tus semillas i Manual de producció ecològica place_semillasde llavors i planter d’hortícoles de Neus Vinyals i Xènia Torras, responsable d’Esporus, Centre de Conservació de la Biodiversitat Cultivada. La mateixa Xènia Torras va explicar, el passat dia 24 de gener a la sala polivalent de la biblioteca, el procés per crear i gestionar un banc de llavors a Roda de Ter.

Per acabar de conèixer la selecció de documents que proposem consulteu la guia que us adjuntem al final d’aquest article o passeu a per la biblioteca a veure l’exposició.

 Guia de lectura

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Sin categoría i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s